Kep

Nyári táboroztatás
Honlap Aktuális TermékekFel Fotók - videók Kapcsolat

 

 

 

 

 

 

Középkori alkotótábor a Sarkad Udvarban (a nyári szünetben folyamatosan)

Idén is várjuk szeretettel a "régmúlt idõk" iránt érdeklõdõ ifjúságot a Sarkad udvar nyári napközis táboraiba. Akik már jártak nálunk, tudják, hogy az Udvarban tevékenykedõ kézmûvesek, vitézek, játékmesterek azon vannak, hogy táborozóink megismerjék egy feledhetetetlen hét alatt a középkori népek életét, tárgyi és szellemi kultúráját. Szívesen látunk 6 év feletti fiúkat és lányokat, illetve bátran jelentkezhetnek a 10 év feletti fiatalok is, ugyanis vegyes jelentkezés esetén a korosztályok külön csoportokban részesülnek a foglalkozásainkból a számukra megfelelõ színvonalon.

Helyszín: egy "idõutazásra" berendezett zárt terület: közösségi "Hosszúház", hol cserépedénybõl eszünk, középkori kupából iszunk, itt pihenünk ebéd után, mesét mondunk, énekeket tanulunk, rossz idõ esetén, benti tevékenységek használatára való hely.

-fazekas korongokkal, égetõ kemencével felszerelt mûhelyt használunk
-lovaskarám
-kecske karám
-honismeret, történelem, tárgyi ismertető a jurtában.


íjászatra, bajvívásra való 2000nm
    -4 wc. helyiség+mosdók

Napi részletes program:

-7h-kor kapunyítás (korán érkezõk ellátják az állatokat)
-8h-kor reggeli torna az ügyességi játékaink használatával
-íjászat, régészkedés
-tízórai
-ebéd (éttermi meleg étel)
-pihenõ: mesehallgatás, ének tanulás, muzsikálás). Ha valaki aludni szeretne, megteheti ezek után, ugyanis erre a célra berendezett hely rendelkezésre áll.
-kézmûves tevékenységek d.u.16 h-ig (minden nap más: agyagozás, nemezelés, szövés, gyöngyfûzés, bõrtárgy készítés, gyertya készítés, papírmerítés, mézeskalács sütés, rajzoktatás)
A foglalkozásokat egyesületi tagjaink vezetik(web.oldal -fotóalbum)
Az idõjárás változtathat a programon; esõs idõben többet kézmûveskedünk.
-17h-kor kapuzárás
Azok számára, akik egy napra szertnének csatlakozni, részletes info aznapi tevékenységrõl egy héttel elõbb kérhetõ Trombitás Enikõtõl, a 06705197896-os telefonszámon.

 Táboraink 10 fõnként egy felnõtt foglalkozásvezetõvel mûködnek: a csoportok korosztályra bontottan vesznek részt a foglalkozásokon (6éves kortól). Az óvodásokat csak 7 fős csoportokban tudjuk fogadni táborunkba. Az egy hetes, hétfõtõl péntekig tartó tábor díja: 24000 ft, mely tartalmazza a meleg ebédet (Telebendő étkezde biztosítja) és a hagyományörző programokat. Testvérkedvezmény: 22000 ft.

Túrnusok: hétfőtől péntekig a nyári szünetben.

Ára: 24000 Ft/gyerkőc.
Egy napra is lehet csatlakozni táborunkba.
egy napi díj: 5000 Ft/gyerkőc.

A jelentkezési lapokat és befizetést májustól augusztus 14-ig, kiválasztott túrnus előtt legalább két héttel, hétköznaponként 16h - 18:30h-ig fogadjuk a helyszínen: Sarkad Udvar (16. ker Rákosi út 224. - Bejárat a Sarkad utca felől.)

Nagy szeretettel várunk minden érdeklõdõt!!

Bõvebb információ: +36705197896-os tel.:Trombitás Enikõ (tábor szervezõ és vezetõ)

 

   

 

     

 

  

 

    


   
   

Copyright © 2011 Sarkad Udvar
Utolsó módosítás: 2017.05.03.